huis_holsbeek

Sigrid Viaene (°1988) groeide op in Leuven, studeerde er filosofie en bouwde een carrière uit in de IT & start up wereld. Na een drukke week, herbront ze het beste met een boek of door een wandeling in de natuur.

Ze deelde jarenlang een appartement met vrienden in het bruisende Brussel. Drie jaar geleden kreeg ze de kans om het huis van haar grootouders te bewonen en besloot ze te verhuizen naar het rustige en groene Holsbeek. Wat een verademing. Na twee weken ervaarde ze de eerste effecten van stilte op haar fysieke en mentale welzijn: meer energie, minder stress. Maar moet je daarvoor echt de stad uit en de natuur in? Een dagelijkse portie stilte moet ook in grootsteden vindbaar zijn.

Daarom lanceerde Sigrid in 2022 Quiet Near Me: een website die stille plekken in steden letterlijk op de kaart zet. Zelf is ze vooral op zoek naar plekjes waar je kan wegduiken met een krant. Cafés waar je even geconcentreerd kan werken tussen twee afspraken in. Hotels in rustige straatjes. En restaurants waar je je tafelgenoten verstaat.

Ze wil met Quiet Near Me een groeiend publiek zichtbaar maken dat actief op zoek is naar ontprikkeling in de stad. Op lange termijn hoopt Sigrid zo ondernemingen te overtuigen om meer aandacht te besteden aan sereniteit in hun belevingsconcept. Met Quiet Near Me wil ze ook steden aanmoedigen in het aanpakken van geluidspollutie.

Daarnaast wil ze de conversatie rond stilte positief sturen; verlangen naar stilte is niet hetzelfde als klagen over lawaai. In steden is er voldoende plek voor beiden. En dankzij Quiet Near Me kan je stilte vanaf nu ook googelen!

Bekijk de website Quiet Near Me

Trekkers gezocht in België & Nederland

Per stad zoeken we een of meerdere stilte liefhebbers om samen het voortouw te nemen en de rust in hun stad in kaart te brengen. 1 keer per trimester wisselen we online van gedachten over stilte in de stad & hoe we Quiet Near Me kunnen verbeteren. Mocht u geïnteresseerd zijn, kan u zich hieronder vrijblijvend inschrijven. We delen uw gegevens niet.

Ja, ik ben geïnteresseerd.
Loading...

Super! We contacteren u in de komende weken. Fijne herfst, Sigrid